Fournès
Hooggelegen in het midden van het grondgebied, het dorp Fournès richt zich op in een uniek en onverwacht decor: de Kuilen van Fournès, een plek met een zeer grote geologische bijzonderheid. Op een hoogte van 130 meter en omringd door zijn stadsmuren, spreidde Fournès zich vroeger uit rondom een gefortifieerd kasteel ( gebouwd in 1150, enkele overblijfselen zijn nog zichtbaar ). Zijn wijngaarden, die geplant zijn op de hellingen boven de Gardon, produceren een typerende Côte du Rhône. De économische activiteit is voornamelijk groenteteelt en wijnbouw. Er is ook een industrieele activiteit aanwezig met de vervaardiging van vloertegels.
 

De moeite waard:

 

- De kapel St. Pierre uit de XIIe eeuw, opgericht op de plaats van de veldslag, Campouriol genoemd ( gerestaureerd in de XIXe eeuw, Karolingische overblijfselen )

- De 13 kruisbeelden

- De huidige kerk met zijn drie kerkschepen en zijn gescheiden klokketoren, gebouwd in 1836 ( buitenkant ),

- Bezichtiging van het oude centrum.

 

 

Wat je niet moet missen:

 

- De kuilen van Fournès: een maanlandschap, gevormd door 10 tot 30 meter hoge pieken, die van witte mergelklei samengesteld zijn

- Het passeren van de GR 6

- De wandeling van de bron van Noquet

- Een beroemd kind van Fournès : de buste van J. L. Gilly, officier generaal van het grootse leger van Napoléon, op het plein van le Planet.