RANDOLAND

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  • WAT HOUDT RANDOLAND IN ?

     

 

Randoland is een nieuw concept, waardoor de kinderen zin krijgen om met de familie op een speelse manier te gaan wandelen.

 

Het kind, dat in bezit is van speciale Randolandkaarten, geeft het tempo van de wandeling aan en speelt de rol van gids-verkenner.

 

De kaarten zijn ontworpen in de vorm van raadsels, die opgelost moeten worden en sporen de jonge wandelaar op die manier aan om naar aanwijzingen te zoeken tijdens het parcours.

 

Deze aanwijzingen zijn verzameld vanaf elementen uit het historische, bouwkundige of ook natuurlijke erfgoed ( een inscriptie, een datum op een kruis...).

 

De wandelcircuits Randoland duren één of twee uur en zijn geschikt voor kinderen van 4 jaar of ouder.

 

Aangepast op drie niveau's bieden de Randolandkaarten de kinderen gedurende de hele tocht een grote verscheidenheid aan leuke situaties aan.

 

 

 

 

 

 

              

 

 

 

-Voor de kinderen, die nog niet kunnen lezen of die leren lezen, zal het zoeken en observeren van de aanwijzingen hun leren grafische vormen te herkennen, hun gevoel van waarneming te ontwikkelen,  leren lezen en schrijven

 

-Voor de kinderen van 7 – 9 jaar , zal de wandeling hen in staat stellen om de fauna, de flora en de opmerkelijke plaatsen van de bezochte streek te ontdekken. Ze ontwikkelen ook hun vermogen tot analyse en deductie.

 

-Voor de grotere kinderen maakt de wandeling het mogelijk hun wiskundig denken te ontwikkelen, hun woordenschat te verrijken, terwijl ze tegelijkertijd het historisch, bouwkundig en natuurlijk erfgoed ontdekken ...

 
   

 

 

 

 

HOE KAN MEN DE RANDOKAARTEN VERKRIJGEN ?

 

 

 

Heeft u zin om de tochten te ontdekken? Kom naar het VVV van de Pont du Gard, place des Grands Jours in Remoulins of op de website Randoland.fr.

 

De kaarten zijn te koop voor 2 euro en bij terugkomst van het familie-uitje reikt het VVV u het diploma uit van de ''perfecte verkenner'' en krijgt u bovendien een verrassing.